Na današnji dan Zvone je ušao u legendu: “Imao sam napunjen pištolj, kolege su me nagovarale da mu pucam u leđa, Kuže ga je spasio”

Prošle su 32 godine od maksimirskog 13. svibnja

Screenshot

Danas se obilježavaju 32 godine od 13. svibnja 1990. i neodigrane utakmice Dinama i Crvene zvezde. Divljanje Zvezdinih navijača na stadionu, reakcija Dinamova Sjevera i utrčavanje u teren, neredi na travnjaku, suzavac, pendreci, šmrkovi, Bobanov nasrtaj na policajca…

Iako Domovinski rat službeno nije počeo tog dana, bio je to simbolički početak kraja jednog vremena, jasna poruka prkosa i naznaka u kojem će smjeru ići Hrvatska idućih godina.

Kao i uvijek, Dinamova klupska delegacija, igrači, ali i brojni navijači svih generacija, zapalit će svijeće, položiti cvijeće i vijence pred spomenikom poginulim BBB-ima u Domovinskom ratu kod maksimirskog stadiona.

“Mogao sam ubiti Bobana. Napao me na radnom mjestu. Kuže ga je spasio jer ga je odvukao. Mi smo pokušali smiriti situaciju. Imao sam napunjen pištolj i kolege su me nagovarale da mu pucam u leđa”, ispričao je svojevremeno milicajac Refik Ahmetović za Dnevni avaz.

Zvone si je ovim činom otpora osigurao mjesto u legendi.


SOURCEBild.ba
Previous articleDeset zemalja ima bojeve glave, evo koliko ih ima svaka od njih
Next articleOsuđeni napadač na američko veleposlanstvo stupio u štrajk glađu, traži razgovor s predsjednikom Srbije: “Nadam se da će Vučić imati pet minuta…”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments