Nole je u velikoj gabuli: Neće moći nastupiti ni na Roland Garrosu, dakle ni na jednom velikom turniru ove godine!

U Francuskoj je donesena odluka o obaveznom cijepljenju za društvene aktivnosti, a to uključuje i sportske događaje, kao i publiku i natjecatelje na njima, kako domaće tako i one koji stižu iz drugih zemalja.

Novak Djokovic of Serbia attends a practice session ahead of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 14, 2022.,Image: 652730785, License: Rights-managed, Restrictions: --IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO COMMERCIAL USE--, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Novak Đoković, kao i drugi necijepljeni igrači, neće imati pravo nastupa na Roland Garrosu. Uvjet za nastup na pariškom Grand Slamu bit će valjana potvrda o cijepljenju, potvrdila je francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu. Đoković je prije odlaska u Australiju, gdje se želio natjecati na Australian Openu, potvrdio da nije cijepljen. Drama koja je uslijedila nakon toga bila je duga 11 dana i završila je njegovom deportacijom.

Necijepljeni Đoković je zbog zdravlja i javnog interesa bio primoran napustiti Australiju, u kojoj je želio doći do 10. naslova na Australian Openu i 21. na Grand Slam turnirima. Ondje je ostao bez prilike, a ne promijeni li svoj status cijepljenosti ili ako se ne promijene aktualna pravila, neće biti u šansi za osvajanje ni Roland Garrosa.

U Francuskoj je donesena odluka o obaveznom cijepljenju za društvene aktivnosti, a to uključuje i sportske događaje, kao i publiku i natjecatelje na njima, kako domaće tako i one koji stižu iz drugih zemalja.

Prema francuskom zakonu o potvrdi o cijepljenju, kojeg je parlament usvojio u nedjelju, za ulazak na javna mjesta kao što su restorani, kafići, kina i međugradski vlakovi bit će potrebna potvrda o cijepljenju.

“Zakon o potvrdi o cijepljenju će se odnositi na sve koji su gledatelji ili profesionalni sportaši. I to do daljnjega. Što se tiče Roland Garrosa, on je u svibnju. Situacija bi se mogla promijeniti do tada i mi se nadamo da će biti povoljnija. Vidjet ćemo, ali očito nema izuzetaka”, objavilo je francusko ministarstvo sporta.


Pitanje je što će Đoković sad napraviti, ako se zna da je Roland Garros dosad bio jedini Grand Slam turnir za koji mu nije bilo potrebno cjepivo. Ono je nužno za njegov dolazak u London na Wimbledon i New York, koji je domaćin US Openu. Nedavno je doznao i nužnost primitka cjepiva za dolazak u Melbourne.

SOURCEBild.ba
Previous articleBačić upozorio na novi zakon u Srbiji: To je opasno, prisvajaju tuđi teritorij
Next articleNemojte lagati, a pogotovo nemojte lagati ako vas lako mogu razotkriti
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments