Originalni dres u kojem je igrala Herceg Bosna prodan za 37 tisuća kuna

Originalni dres u kojem je igrala Herceg Bosna prodan za 37 tisuća kuna

Originalni dres
Originalni dres

Originalni dres nogometne reprezentacije Hrvatske Republike Herceg Bosne dosegao je vrtoglavu cifru od 37 tisuće kuna na aukciji u Facebook grupi “Vratimo Palčiće u Petrovu”.

Nogometna reprezentacija HRHB, odigrala je svoju jedinu utakmicu s najboljom vrstom Paragvaja, 21. travnja 1996. godine u glavnom gradu Paragvaja, Asunciónu.

Stoji u objavi Nikole Martinovića koji je odlučio prodati ovaj vrijedni poklon svoga oca.

Iako je u aukciji dugo vodila Sara Pavišić s 37 tisuća ponuđenih kuna, aukciju je umalo zaključio Petar Matić ponudivši 42 tisuće.

-Svaka čast svima, ali 42 tisuće je zaista puno, ali srce mi je kao kuća veliko. Neću dobiti dres, ali će neko dijete dobiti priliku za život. – napisala je Pavišić nakon duge borbe za ovo pravo malo bogatstvo.

Međutim, nakon što Petar Matić nije potvrdio identitet, vlasnik je odlučio prodati dres Sari. Njena je upornost dobila sretan epilog.

Objava je bila puna komentara, a neki od njih su: “Kakav Ronaldo, ovaj dres je neprocjenjiv”, “možemo li dobiti sliku u dresu” i slično.

U spomenutoj Facebook grupi na aukciji su mnogobrojni sportski rekviziti iz Hrvatske i svijeta. Šalovi, zastave, ulaznice te još mnogo toga.

“Vratimo Palčiće u Petrovu”, humanitarna je akcija u kojoj se skuplja novac za kupnju inkubatora, respiratora, monitora i reanimacijskih stolića za rodilište u Petrovoj bolnici.

Bolnica je stradala u potresu 22. ožujka.

Opširnije o ovoj vrijednoj akciji te o samoj grupi OVDJE.

Bild.ba