Ovako će se klubovi kvalificirati u Ligu prvaka

Ovako će se klubovi kvalificirati u Ligu prvaka

Foto: Instagram

Vodeći ljudi UEFA-e održali su važnu videokonferenciju na kojoj se raspravljalo o završnici prvenstava diljem Europe, a donesena je i odluka što će biti s europskim natjecanjima ukoliko se prvenstva ne budu bila u mogućnosti završiti.

U konačnici je donesena odluka da će klubovi po aktualnom plasmanu na tablici ići u europska natjecanja iduće sezone, a ne po koeficijentu kao što se prethodnih dana najavljivalo, prenose Sportske novosti.

Ako neki od klubova bude imao manji broj odigranih susreta u borbi za Europu, bit će primjenjivan sistem prosjeka bodova po utakmici i na taj način će se odrediti konačan plasman.

To znači kako bi u ovom trenutku Englezi u Ligu prvaka poslali Liverpool, Manchester City, Leicester i Chelsea, od Španjolaca bi Ligu prvaka izborili Barcelona, Real Madrid, Sevilla i Real Sociedad dok bi kod Talijana to bili Juventus, Lazio, Inter i Atalanta.

Kada je u pitanju Premijer liga BiH, po sadašnjem stanju, borbu za nastup u Europi imalo bi trenutno prvoplasirani FK Sarajevo, dok bi se HŠK Zrinjski, Borac i Željezničar borili za “donji dom” europske nogometne pozornice.

Ipak, ostaje nejasno kako će stvari funkcionirati s obzirom na to da ni Kup nije završen, a dosadašnja praksa je bila da se osvajač kupa bori za Europu.

Bild.ba