Pandža otvoreno o svom klubu: Mi smo hit ove sezone

Pandža otvoreno o svom klubu: Mi smo hit ove sezone

Čelik zbog više odigranih utakmica od Sparsa i Širokog, sutrašnji derbi 20. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše protiv sarajevske Bosne Royal dočekuje s liderske pozicije.

Zeničani (omjer 11-6), koji su u seriji od šest uzastopnih pobjeda, kao i Široki (11-5) i Sparsi (11-3), imaju po 11 pobjeda, ali Široki ima jednu a Sparsi tri utakmice manje odigrane.

Čelik je protiv Bosne, rezultatom 78:76, dobio i prvi ovosezonski meč, koji je odigran u okviru 7. kola.

– Ovo je klasik bh. košarke. Izuzetno snmo motivirani da nastavimo svoj niz, koji je sjajan. U vrhunskoj smo formi, međutim, imamo malih problema zbog stomačne viroze. To nam utječe na trenažni proces pa ćemo vidjeti u kojem ćemo sastavu sutra izići. Međutim, koji god igrač bude spreman, dat će maksimum da nastavimo taj niz. Mi smo u poziciji za borbu za Ligu prvaka i primorani smo da pobjeđujemo – istaknuo je na današnjoj tiskovnoj konferenciji trener Čelika Josip Pandža.

Možda je, kazao je Pandža, prerano da Čelik u debitantskoj sezoni na povratku u bh. košarku stoji tako dobro na tablici, ali je uvijek dobro pobjeđivati.

– Sigurno je da smo mi hit ove godine. Što se tiče Bosne, tri igrača: Pašalić i Sokolović, Hadžifejzović, istaknuo bih kao veliku prednost Bosne. Iskusni su, kvalitetni, imaju europske karijere i mogu nastupati u većini europskih klubova. Moramo biti skoncentrirani cijelim tijekom utakmice, jer svaki pad mogu da nas kazne – upozorava Pandža.

Ponovo je upitan nastup Ermina Dedića, koji nije igrao ni u prošlom kolu i pobjedi u gostima kod Kaknja (93:58), a upitni su i Srđan Gavrić i Anes Podojak, koji su imali iste probleme, ali misli da će biti spremni.

Playmaker Meris Bećirević, koji s Podojkom, kako je napomenuo Pandža, čini najmlađi tandem u ligi na toj poziciji, u Zenicu je stigao upravo iz Bosne.

– Prošle sam godine igrao za Bosnu u A1 ligi. Sjećam se derbija ovdje, kada je bilo tri-četiri tisuće ljudi. Meni, kao igraču, bilo je lijepo igrati tu utakmicu. Sutra se nadamo pobjedi, jer sve je u našim rukama. Dobro treniramo, dobra je atmosfera nakon šest vezanih pobjeda – kaže Bećirović, koji napominje da je prednost zeničkog tima u odnosu na sarajevski kontinuitet i uigranost, jer je Bosna dosta mijenjala.

Član Uprave Čelika Kenan Uzunović istaknuo je da su pokušali dobiti suglasnost Kriznog stožera Ministarstva zdravstva ZDK da, u skladu s dozvolom Košarkaškog saveza BiH, dozvole prisustvo navijača u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”, ali da zbog pogoršane epidemiološke situacije još nisu dobili dozvolu za prisustvo navijača utakmicama.

Fena