Pogledajte ključne trenutke Babićeve borbe karijere: Preživio je težak udar na startu, a zatim uspostavio dominaciju

Znalo se da će Savageu ovo biti najzahtjevnija borba karijere, što se vidjelo i na njenom samom početku. Balski je iz kontre pogodio Babića i srušio ga na pod.

Babić - Balski (Matchroom)

Alen Babić pobijedio je jučer Poljaka Adama Balskog jednoglasnom sudačkom odlukom u najvažnijoj borbi karijere. Tako je osvojio srebrni pojas u bridger kategoriji prema verziji WBC-a te će dobiti priliku izazvati svjetskog prvaka u toj kategoriji (do 102 kg), Kolumbijca Oscara Rivasa.

Babić je sada na omjeru 11-0 u profesionalnoj karijeri, a ovo mu je prva pobjeda na bodove – sve dosad bile su nokautima. Ipak, znalo se da će Savageu ovo biti najzahtjevnija borba karijere, što se vidjelo i na njenom samom početku. Balski je iz kontre pogodio Babića i srušio ga na pod.

Hrvatski boksač se ipak brzo pridigao i u narednim rundama relativno lako dominirao, a najbolje trenutke te borbe DAZN je izdvojio u kompilaciju brutalne tučnjave koju možete pogledati ispod.

Na kraju devete runde borba je zamalo završena diskvalifikacijom. Balski je snažno pogodio Babića nakon isteka vremena te mu je stoga oduzet jedan bod, a Babić je bio vidno uzdrman. No ne samo da je preživio zadnju, desetu rundu, u kojoj je Poljak išao na sve ili ništa, nego je i zadao nekoliko vrlo važnih udaraca i tako potvrdio nadmoćnu pobjedu.


SOURCEBild.ba
Previous articleZdravka Bušić: “Što znači Komšića proglasiti personom non grata?”
Next articlePušu novi vjetrovi: Srbija potpisala deklaraciju kojom se osuđuje agresija Rusije na Ukrajinu
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments