PSG bi mogao donijeti povijesnu odluku kad je u pitanju nogomet

Foto: Instagram

Vladinom odlukom u Francuskoj su do rujna zabranjeni sportski događaji na kojima se okuplja više od 5.000 ljudi, što je nagnalo čelnike francuske nogometne lige na otkazivanje daljnjeg nastavka prekinutog prvenstva, a čelnike aktualnog prvaka PSG-a na razmišljanje o odigravanju domaćih utakmica u Ligi prvaka izvan Francuske.

“Poštujemo odluku francuske Vlade. Naš je plan nastaviti natjecanje u Ligi prvaka uz pristanak UEFA-e, kadgod i gdjegod se budu odigravale utakmice. Ako ne možemo igrati u Francuskoj, igrat ćemo u inozemstvu, tamo gdje ćemo imati najbolje uvjete za naše igrače i gdje će naši djelatnici biti sigurni”, izjava je predsjednika PSG-a Nassera Al-Khelaifija, prenosi Hina pisanje francuskih medija.

PSG se preko Borussije Dortmund plasirao u četvrtfinale Lige prvaka prije nego što je pandemija izazvana širenjem novog koronavirusa proširila i Europom te prekinula natjecanja, kako u domaćim ligama, tako i u europskim klupskim natjecanjima. Uzvratna utakmica PSG-a i Borussije odigrana je bez nazočnosti gledatelja na pariškom Parku prinčeva.

UEFA je svim državama članicama dala rok do 25. svibnja da se izjasne o sudbini njihovih domaćih natjecanja, a prema nepotvrđenim informacijama plan je Europskog nogometnog saveza dovršiti ovogodišnje izdanje Lige prvaka i Europske lige.

Francuska je s više od 23.000 umrlih četvrta zemlja svijeta po broju smrtnih slučajeva povezanih s bolešću COVID-19 koju izaziva novi koronavirus, iza SAD-a, Italije i Španjolske.

Bild.baKomentari

Next Post

SKB Mostar: Od koronavirusa umrla je još jedna osoba

Sri tra 29 , 2020
U Sveučilišnoj kličničkoj bolnici (SKB) Mostar tijekom noći preminula je još jedna osoba od posljedica uzrokovanih koronavirusom, objavila je BHRT. BHRT kaže kako je ta osoba dugo hospitalizirana i liječena od ovog virusa. Informaciju je naknadno za BHRT potvrdio liječnik Zoran Karlović, načelnik iz odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno […]
SKB