Sarri: Ronaldo se ne uklapa u taktičke norme

Sarri: Ronaldo se ne uklapa u taktičke norme

Maurizio Sarri dao je izjavu za novinare nakon što je Juventus poražen s 2:0 na gostovanju kod Cagliarija te priznao kako će protiv Rome na teren možda poslati U-23 momčad Juventusa.

Juventus je kolo ranije osigurao titulu pa je na Sardiniju putovao rasterećen, ali i dalje nije zadovoljan porazom od 2:0 protiv bitno slabijeg Cagliarija.

“Problem je u tome što smo mi jedini klub u Europi koji mora igrati pet utakmica u 12 dana“, rekao je Sarri za DAZN pa dodao:

“Vidjet ćemo sutra kako će se igrači osjećati i hoćemo li morati za vikend igrati s U-23 kadrom kako bi se prva momčad uspjela malo odmoriti.”

Čeka se uzvrat protiv Lyona

Pozornost se nakon osiguranog naslova u Italiji potpuno prebacila na Europu gdje Juventus 7. kolovoza očekuje uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka protiv Lyona.

“Kad su u pitanju motivacija i odlučnost kod igrača, utakmica s Cagliarijem bila je bitno drugačija od svih ostalih ove sezone. Naša dodavanja bila su precizna, ali brzina kojom se lopta kreće po terenu je problem. Kad lopta ide sporo, protivniku je lako”, rekao je Sarri pa dodao:

“Devet igrača smo ostavili kod kuće jer imaju problema s ozljedama, naravno da nismo u sjajnom stanju pred Lyon. Moramo vidjeti tko će se oporaviti.”

Ronaldo ipak igrao

Sarri je puno rotirao i mijenjao momčad, ali je Cristiano Ronaldo i usprkos tome igrao svih 90 minuta kako bi dobio priliku sustići Cira Immobilea u utrci za najboljeg strijelca lige.

“Jučer sam pričao s njim i bio je jako motiviran, htio je i igrati i osjećao se dobro. Zajedno smo odlučili da će igrati, on svoje tijelo poznaje bolje nego itko drugi”, rekao je Sarri pa dodao:

“Ronaldo je instinktivan igrač, ne uklapa se baš u taktičke norme. To je njegova snaga, ali to također znači da se drugi napadač mora prilagođavati njegovim kretnjama. I ove večeri smo to radili dobro, ali nismo završavali akcije.”

Bild.ba