UEFA: Dozvoljeni rezervni sastavi i barem 13 igrača

UEFA: Dozvoljeni rezervni sastavi i barem 13 igrača

EPA/ ilustracija

Nogometne reprezentacije moći će igrati u Ligi nacija s rezervnim sastavima, a utakmice će se moći igrati ako u momčadi bude barem 13 igrača, uključujući barem jednog vratara, negativnih na koronavirus, objavila je u ponedjeljak Europska nogometna federacija (UEFA).

U slučaju karantene za cijelu momčad, UEFA će pokušati pronaći alternativni datum, međutim momčadi koje neće moći igrati mogle bi izgubiti utakmice za “zelenim stolom”.

“Zbog bogatog međunarodnog kalendara mora se uzeti u obzir da će biti teško pronaći zamjenske datume za otkazane utakmice”, poručila je UEFA.

O sudbini otkazanih utakmica koje se ipak neće moći igrati, odlučivat će UEFA-ino nadzorno, etičko i disciplinsko tijelo. Ako neće biti moguće utvrditi krivca, ishod će se odlučiti ždrijebom.

Za UEFA-u je, također, vrlo važno da je većina nacionalnih saveza postigla sporazume s nacionalnim vlastima koji omogućuje nogometašima i reprezentacijama putovanje bez obzira na ograničenja koja se inače primjenjuju na ostale građane.

To je jedini način na koji mnogi reprezentativci mogu doći u svoje reprezentacije i natrag u klubove, a reprezentacije mogu putovati.

Bild.ba