UEFA zbog invazije na Ukrajinu izbacila ruske klubove i reprezentaciju iz svih natjecanja

Naime, krovna organizacija europskog nogometa donijela je odluku da sve ruske reprezentacije i timove izbaci iz svojih natjecanja.

Sport u Rusiji iz tjedna u tjedan doživljava udarce, tenisači neće igrati na Wimbledonu, košarkaških klubova nije bilo u Euroligi u završnici sezone, a UEFA je donijela odluku o sezoni koja tek slijedi.

Naime, krovna organizacija europskog nogometa donijela je odluku da sve ruske reprezentacije i timove izbaci iz svojih natjecanja.

Tako Rusija neće igrati u Ligi nacija (trebalo da budu dio grupe 2 B divizije), zbog čega će biti automatski prebačeni u C diviziju, a ozbiljan udarac pretrpjeli su i klubovi. Naime, ekipe iz ove zemlje neće sudjelovagi u eurokupovima u sezoni 2022/2023, a zemlji će biti dodijeljen najmanji broj bodova koji su klubovi osvojili u prethodnih pet godina (4.333).

Žesnka nogometna reprezentacija izbačena je sa Europskog prvenstva koje će od 6. do 31. lipnja biti održano u Engleskoj, umjesto njih će igrati Portugal, kao i iz kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. godine, u kojima je trebalo da igraju u grupi sa Danskom, Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom, Malton i Azerbejdžanom.

Pored toga, kandidatura Rusije za organizaciju Europskog prvenstva 2028. ili 2032. godine je proglašena nelegitimnom.


 

SOURCEBild.ba
Previous articleHrvatski ministar Medved hospitaliziran, imao temperaturu od 40 stupnjeva. Prebačen u infektivnu kliniku
Next articleČasna sestra iz Sukošana: Pred Bogom i narodom tvrdim da me svećenik nije udarao
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments