Vaha se sastao s čelnicima marokanskog saveza, dogodio se obrat

Marokanci pišu da su dva razloga za ovakav rasplet.

Otkaz marokanskom izborniku Vahidu Halilhodžiću, koji se činio neizbježan, ipak se neće dogoditi. Ovu informaciju javljaju brojni marokanski mediji nakon jučerašnjeg sastanka predsjednika saveza Fouzija Lekjaae i izbornika Vahe.

Očekivalo se, naime, da se odmah nakon tog sastanka objavi da bosanskohercegovački stručnjak odlazi sedam mjeseci prije SP-a koji je izborio, ali to se nije dogodilo. Štoviše, sve ukazuje na to da će Halilhodžić ipak voditi Maroko u Kataru, gdje ga u skupini čekaju Hrvatska, Belgija i Kanada, prenosi Index Sport.

Marokanci pišu da su dva razloga za ovakav rasplet. Trener koji se zaklinje u principe ipak je popustio i pristao ispuniti glavni uvjet predsjednika saveza da ostane izbornik – vratiti u reprezentaciju dvije najveće zvijezde koje je odbacio nakon žestokih svađa s njima.

Hakim Ziyech, ofenzivac Chelseaja, i Noussair Mazraoui, desni bočni Ajaxa, bez kojih je Vaha uspješno završio kvalifikacije za SP, opet su dobrodošli u nacionalnu momčad. Međutim, pitanje je hoće li se oni vratiti jer su obojica prije dva mjeseca rekla da neće igrati za Maroko dok je Halilhodžić izbornik. Vaha je njima poručio isto, da oni neće igrati dok je on izbornik.

Drugi razlog je milijunska odšteta koju bi Nogometni savez Maroka morao isplatiti Vahi ako bi mu dao otkaz prije SP-a. Naime, njegov ugovor s Marokom se zahvaljujući klauzuli automatski produljio plasmanom na SP. Zato su, ističu marokanski novinari, na sastanku u nacionalnom nogometnom kampu Muhamed VI., osim Lekjaae i Vahe, bili i njihovi odvjetnici.


Dodaju ipak da još ništa nije službeno potvrđeno te da ni izbornik ni predsjednik saveza nisu dali izjave nakon sastanka. Andre Villas-Boas, prvi izbor za Vahinog nasljednika i dalje je na stand-byu.

SOURCEBild.ba
Previous article“Nigdje Bosne nema; malo radiš, dobro živiš”
Next articleVoditelj pojasnio zbunjenim gledateljima što je “Nedjeljom u tri”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments