Velika greška Zubčića, treba mu pravo čudo

Velika greška Zubčića, treba mu pravo čudo

Filip Zubčić jučer je slavio u prvom od dva veleslaloma u Banskom, a danas je na rasporedu drugi u kojem ponovno lovi veliki rezultat.

Hrvatski skijaš danas je startao s brojem šest i napravio veliku pogrešku te za vodećim Mathieuom Faivreom zaostao 3.10 sekundi. Ipak, ostvario je plasman u drugu vožnju kao 20.

Podsjetimo, najboljem hrvatskom skijašu jučerašnja pobjeda bila je treća veleslalomska pobjeda u karijeri (sve tri ostvario je u zadnjih godinu dana) te osmo mjesto na postolju u 11 veleslalomskih utrka ove sezone.

Zubčić lovi prvo mjesto u konačnom poretku veleslaloma u Svjetskom kupu. Jučerašnjom pobjedom skočio je s trećeg na drugo mjesto u ukupnom poretku veleslaloma iza Alexisa Pinturaulta. Zubčić sada ima 468 bodova, a Pinturault ima 22 više. Treći je Odermatt, koji je jučer bio šesti, s 445 bodova.

U ukupnom poretku skijaša Pinturault vodi s 974 boda, drugi je Odermatt s 200 bodova manje, a treći je Marco Schwartz sa 692 boda. Zubčić je napredovao četiri mjesta i sada je šesti s 584 boda.

Bild.ba