VIDEO Dokumentarni film o povijesnoj utakmici “Paragvaj – Herceg-Bosna, Asunción ’96”

VIDEO Dokumentarni film o povijesnoj utakmici “Paragvaj – Herceg-Bosna, Asunción ’96”

U programu Radiotelevizije Herceg-Bosne u srijedu navečer je premijerno prikazan dokumentarni film “Paragvaj – Herceg-Bosna, Asunción ’96”, a isti je postavljen i na YouTube kanalu.

Ova utakmica se odigrala prije točno 25 godina (21. travnja 1996.), a to je jedina utakmica nogometne reprezentacije Herceg-Bosne protiv neke druge nogometne reprezentacije.

Utakmica je odigrana na stadionu “Estadio Defensores del Chaco, Asunción”, a protivnik je bio reprezentacija Paragvaja. Rezultat utakmice je bio 3:0 za Paragvaj, ali on je ovdje najmanje bitan.

Kuriozitet oko toga susreta je da ga Nogometni savez Paragvaja vodi kao službeni. Zabilježen je kao 425. po redu otkada su Paragvajci oformili svoju reprezentaciju. I FIFA je vodi kao službenu prijateljsku utakmicu.

U filmu su prikazani kadrovi sa same utakmice, kadrovi iz svlačionice prije utakmice, mnoge anegdote, razgovori s igračima i još puno toga, prenosi Jabuka.tv.

Autor filma je Albert Pehar, a film je nastao u produkciji Radiotelevizije Herceg-Bosne, pogledajte ovaj dokumentarni film.

Bild.ba