Žena srpskog veznjaka nazvala prosvjednike stokom, klub s njim odmah raskinuo ugovor

Žena srpskog veznjaka nazvala prosvjednike stokom, klub s njim odmah raskinuo ugovor

Foto: Screenshot

Ono što je napisala moja žena je nedopustivo, to nisu stavovi koje ja dijelim i nisu dopušteni u mojoj obitelji. Strogo osuđujem bijeli suprematizam i rasizam, rekao je Aleksandar Katai.

Član američke profesionalne nogometne lige MLS LA Galaxy raskinuo je u petak ugovor sa srpskim veznjakom Aleksandrom Kataijem, a razlog je “niz rasističkih i nasilničkih objava njegove supruge putem društvenih mreža”.

Tea Katai je na svom Instagram profilu objavila poruku u kojoj prosvjednike pokreta “Crni životi vrijede” nazvala “odvratnom stokom” te pozvala na nasilan obračun s njima. Ta je poruka kasnije izbrisana, ali klub iz Los Angelesa je reagirao raskidom ugovora s njezinim suprugom iako se on ispričao zbog tih poruka:

Ono što je napisala moja žena je nedopustivo, to nisu stavovi koje ja dijelim i nisu dopušteni u mojoj obitelji. Strogo osuđujem bijeli suprematizam, rasizam i nasilje prema ljudima druge boje kože – dio je njegove poruke u kojoj se ispričao cijelom Los Angelesu rekavši kako zna da će trebati vremena da vrati njihovo povjerenje. No vrijeme nije dobio…

Snažno osuđujemo poruke Tee Katai i stoga smo odlučili sporazumno raskinuti ugovor s Aleksandrom Kataijem. LA Galaxy poštuje obojene zajednice, posebice crnu zajednicu, u prosvjedima kojima se bore protiv sustavnog rasizma, društvene nejednakosti, netrpeljivosti i nasilja – objavio je klub u koji je Katai došao tek prije nekoliko mjeseci.

Bild.ba