Žižović: Nismo mogli dobiti težeg protivnika

Žižović: Nismo mogli dobiti težeg protivnika

Foto: Fena

U drugom pretkolu nogometne Europske lige protivnik Zrinjskog bit će ljubljanska Olimpija.

Zrinjski je imao status nositelja, a od tri moguća protivnika (albanski Kukesi, makedonska Renova, Olimpija Ljubljana) ždrijeb je Mostarcima dodijelio slovenskog doprvaka, koji je, po riječima trenera Zrinjskog Mladena Žižovića, najteži izbor.

Radi se o najtežem od tri moguća protivnika. Prošlu sezonu su dosta dobrog uradili, ostali su bez naslova prvaka u posljednjem kolu, a ove sezone su krenuli pobjedom u prvom kolu. Imaju dosta individualne kvalitete i nekoliko zaista dobrih ofenzivnih igrača. Sigurno je da su se u ovom periodu dodatno pojačali, a evo i danas su doveli igrača Partizana Ivanovića, tako da nas očekuje neizvjesna utakmica u kojoj ćemo mi tražiti šansu za pobjedu i prolaz u treće pretkolo – istaknuo je Žižović.

Strateg Zrinjskog ističe kako je dobra stvar što momčad Olimpije nije nepoznanica i što “Plemići” neće morati na dugačko putovanje.

– Svi mi pratimo klubove iz bivše Jugoslavije, imamo ih priliku pratiti uživo na televiziji, tako da poznajemo dosta dobro tu ekipu. Imamo dosta informacija, kao i nekoliko igrača koji igraju slovensku ligu, a koji su igrali ranije u Zrinjskom. Bilo bi dobro da se igra u Mostaru, ali isto tako je važno da se ne radi o nekom dugačkom putovanju – kazao je Žižović.

Momčad Zrinjskog reprezentativnu stanku provest će na mini pripremama u Međugorju, a zatim slijedi prvenstvena utakmica protiv Mladosti te dvoboj s Olimpijom (17. rujna).

– Iskoristit ćemo pripreme u Međugorju da se dodatno osvježimo, da neke igrače “dovedemo u red” i da se kvalitetno pripremimo, prije svega, za susret s Mladosti Doboj Kakanj, a zatim, nadam se, da iz te dobre utakmice uđemo u susret s Olimpijom i uradimo pravu stvar – zaključio je Žižović.

Bild.ba