Zrinjski dočekuje kazahstanski Tobol, trener Plemića optimističan

Zrinjski je protiv Tirane i Leotara primio tri pomalo “nespretna” gola koja su utakmicu iz komotne odveli u neizvjesnu i nervoznu.

HŠK Zrinjski u četvrtak će u Mostaru u 3. pretkolu Konferencijske lige ugostiti kazahstanski Tobol.

Trener Plemića, Sergej Jakirović, u srijedu je na konferenciji za medije najavio utakmicu.

“Igramo protiv iskusne i jake ekipe. Prosjek godina im je 28.5 godina, to dovoljno govori. Imaju devet reprezentativaca Kazahstana, pet igrača s Balkana, trenera iz Srbije. I on ima sigurno dobre informacije o nama. To je normalno. Mi ćemo napraviti sve da uspijemo otići s prednošću na uzvrat.

Svjestan sam da moram biti na visokom nivou, moramo iskoristiti iskustvo ove četiri odigrane europske utakmice gdje smo vidjeli da svaka i najmanja greška može rezultirati primljenim golom. Moramo biti skoncentrirani, mirni u zadnjem pasu. Počeli smo stvarati prilike, to izgleda sve bolje i bolje. Na utakmici protiv Leotara zadovoljan sam i energijom, dosta smo trčali. Zahtjevna utakmica je pred nama u kojoj moramo pokazati zrelost”, rekao je Jakirović, piše Jabuka.tv.

Usporedio je potom ekipe Sheriffa, Tirane i Tobola.


“Svaka ekipa ima svoje prednosti i mane. Sheriff se pokazao kao daleko najčvršća ekipa, kojoj je jako teško napraviti priliku, brza ekipa. Tirana je pola-pola, vezni red im je brz. Kod Tobola se sve vrti oko Tošića, on daje pečat u napadu, Jovančić diktira igru u sredini terena. Ne igra im desni bek koji dosta toga napravi, Kairov, on ima kartone. Reći ću da su tu negdje s njima. Neću reći da su bolji od Sheriffa, ali sigurno da su “namazani”, skloni su improvizaciji, nisu šablonski igrači, oni reagiraju na terenu u djeliću sekunde.

Zrinjski je protiv Tirane i Leotara primio tri pomalo “nespretna” gola koja su utakmicu iz komotne odveli u neizvjesnu i nervoznu.

Ako ćemo se osvrnuti na Leotar, to sam rekao da nema u dječjem vrtiću i to je pad koncentracije. Što se tiče Tirane, primili smo gol gdje smo mi bili u suficitu u obrani, gdje pet igrača naših napada dva njihova. Moguće da je to bilo i od prevelike želje. Analizirali smo tu situaciju kako se više ne bi događala i kako bi se bolje postavljali. U Europi protivnički igrači prepoznaju i iskoriste takve situacije, a kasnije je bila još jedna slična kada smo imali sreće jer je moglo biti 2:2. U obrani moraš biti savršen”, smatra Jakirović.

O zdravstvenom stanju u momčadi je rekao da je bilten dobar.

“Trenirali smo najnormalnije, imamo još jedan trening. Zdravstveni bilten je dobar, Jakovljević nam se priključio treninzima, trenira najnormalnije, Gazzetta je još malo out, Bekića muči tetiva i to je to”.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak od 21 sat na stadionu Pod Bijelim Brijegom.

SOURCEbild.ba
Previous articlePelosi napustila Tajvan, tenzije na maksimumu, Kina prijeti: Neće izaći na dobro
Next articleČavara: Schmidt djeluje protiv hrvatskog naroda, cilj je islamiziranje BiH
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments