Zubčić nakon prve vožnje ima šansu za novo postolje

Filip Zubčić peti je nakon prve vožnje veleslaloma u Adelbodenu i otvara mu se još jedna sjajna prilika za novo postolje u njegovoj omiljenoj disciplini

Švicarac Loic Meillard pomeo je konkurenciju u prvoj vožnji na sličan način kao što je to napravio Alexis Pinturault u jučerašnjem veleslalomu. Pinturault mu je jedini blizu s 30 stotinki zaostatka, a već trećeplasirani Marco Odermatt kasni 70 stotinki za Meillardom.

Zubčić je vozio odlično, kao i uvijek agresivno, no nije mogao ugroziti prvu dvojicu vodećih jer su oni doista odvozili pa gotovo savršeno. Treće mjesto je u drugoj vožnji najviše dohvatljivo jer je Zubčić 32 stotinke iza Odermatta. Za vodećim Meillardom kasni sekundu i dvije stotinke.

Nažalost, najznačajniji trenutak utrke dogodio se u vožnji Amerikanca Tommyja Forda koji je krenuo četvrti, točno ispred Zubčića. Ford je izgubio kontrolu u zadnjem dijelu staze i pao točno na glavu. Činilo se kako je u trenutku udarca odmah izgubio svijest, a pri takvim padovima nisu isključeni lomovi ligamenata koljena. Pomoć mu se na stazi pružala više od 20 minuta, a onda ga je helikopter odvezao u bolnicu.

Tek tada je utrka nastavljena, a ovaj incident sigurno je poremetio ritam Filipa Zubčića koji je tempirao zagrijavanje za start odmah nakon Forda. Ovako je morao čekati gotovo pola sata nakon Fordovog pada.

Za sada nema službenih informacija o ozljedama Amerikanca, piše Index.hr.

Bild.baKomentari

Next Post

U Hrvatskoj 1401 novooboljeli od koronavirusa, 38 preminulih

Sub sij 9 , 2021
Iz Nacionalnog stožera civilne zaštite izvijestili su da su od jučer testirali 8609 ljudi. Pozitivnih je 1401, odnosno 16,2 posto. Od jučer je preminulo još 38 ljudi. Oporavilo se njih 1359.