Zubčića greške koštale boljeg plasmana

Zubčića greške koštale boljeg plasmana

Filip Zubčić osvojio je 14. mjesto u veleslalomu u Banskom nakon što je u obje vožnje napravio velike pogreške.

Pobijedio je Mathieu Favre, a glavni Zubčićevi konkurenti za mali Kristalni globus Alexis Pinturault i Marco Odermatt osvojili su drugo i treće mjesto.

Najbolji hrvatski skijaš je u prvoj vožnji napravio veliki kiks na sredini staze i u drugu vožnju je ušao s 3.10 sekundi zaostatka za vodećim. Njegov glavni konkurent Alexis Pinturault bio je brži od Zubčića sekundu i postojala je šansa da ga Zubčić preskoči u drugoj vožnji u koju je ušao s 20. mjesta.

No hrvatski skijaš očekivano je riskirao pa je i u drugom laufu malo kiksao na početku staze i napravio još neke sitnije pogreške, što mu je na kraju bilo dovoljno samo za 14. mjesto i 18 bodova na ljestvici.

Marco Odermatt i Alexis Pinturault skijali su sjajno, ali konkurenciju je potpuno pomeo Mathieu Favre koji je utrku završio s ogromnih 75 stotinki prednosti ispred Odermatta.

Faivre nema šanse u borbi za mali Kristalni globus, ali Pinturault i Odermatt su sad pobjegli Zubčiću. Pinturault je i dalje vodeći s 550, Odermatt ima 525, a Zubčić 486 bodova.

Do kraja sezone ostala su još dva veleslaloma, jedan 13. ožujka u Kranjskoj Gori i drugi tjedan dana kasnije u Lenzerheideu na završnici Svjetskoga kupa.

U ukupnom poretku skijaša vodeći je Pinturault s 1034 boda, 210 više od Marca Odermatta, prenosi Index.

Bild.ba