Stipe Miočić prihvatio poziv za borbu protiv Jonesa

‘Jon Jones može se boriti s pobjednikom te borbe ili protiv Stipe Miočića. Stipe je prihvatio borbu i spreman je za obračun’, objasnio je predsjednik UFC-a Dana White.

Jones i ja oduvijek smo imali ovakav odnos. Kada bude spreman boriti se, biti ćemo spremni i mi. On neko vrijeme priča o borbi u teškoj kategoriji. Međutim, što se teške kategorije tiče, sada idemo u Houston gdje će se boriti Derrick Lewis i Ciryl Gane. Tko pobijedi u toj borbi, dobit će priliku protiv Francisa Ngannoua, započeo je čelni čovjek UFC-a Dana White u Full Send podcastu i tako možda nagovijestio rasplet u zamršenoj teškoj kategoriji i nagovijestio borbu koja bi bivšem prvaku teške kategorije Stipi Miočiću mogla donijeti pozamašni novčani iznos.

– Nakon toga, Jon Jones može se boriti s pobjednikom te borbe ili protiv Stipe Miočića. Stipe je prihvatio borbu protiv Jonesa i spreman je za obračun – rekao je.

No, kako je i vidljivo, stvari nisu toliko jednostavne. Dana je odlučio zakomplicirati sve u teškoj kategoriji te će se ovog vikenda za privremenu teškašku titulu boriti Derrick Lewis i nesuđeni protivnik našeg Ante Delije – Ciryl Gane. Iako je Francis Ngannou osvojio titulu u ožujku, White se odlučio zakomplicirati stvari s interimom. 

Tako je napravio pravi mali vlakić u kategoriji pa ćemo dobiti privremenog prvaka koji će se nakon toga boriti s francuskim ‘predatorom’ za ujedinjenje titula, a nakon toga bi mogli dočekati bivšeg prvaka poluteške kategorije Jona Jonesa u teškoj kategoriji. Također, rekao je Dana kako se Jones neće boriti prije 2022., a do toga ima još vremena. 

Nadalje, sam ‘Bones’ bi mogao brat želi li na prvaka teške kategorije ili će prvo na Miočića pa ovisno o ishodu borbe. Teško je očekivati da će se ‘Bones’ odlučiti za zaobilazni put kad može direktno na titulu i tako na neki način pokazati da je toliko spominjani ‘GOAT’. Bilo kako bilo, Stipe ima neku opciju, ali opet se sve pita ‘zlatnu koku’, prenose 24sata.hr.

Bild.ba

Previous articleOlujno nevrijeme poharalo BiH, vjetar odnio krov škole
Next articleJadranku Kosor brutalno izvrijeđali nakon što je čestitala Dan pobjede