Stožer Mostara usvojio Izvješće o poduzetim aktivnostima tijekom pandemije

Izvor: Fena

Foto: FENA

Na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Mostara održanoj u ponedjeljak pod predsjedanjem gradonačelnika Ljube Bešlića prezentirano je Izvješće o poduzetim aktivnostima službi zaštite i spašavanja Grada Mostara za vrijeme trajanja nepogode uzrokovane pojavom koronavirusa, a koje je nakon rasprave jednoglasno usvojeno.

Također, u informaciji o epidemiološkoj situaciji naglašeno je kako je potrebno poštovati preporuke Zavoda za javno zdravstvo FBiH za sve one na koje se preporuke odnose, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Grada Mostara.

S ciljem prevencije širenja koronavirusa na sjednici je donesen zaključak kako je potrebno pojačano vršiti i nadzor rada ugostiteljskih objekata i poštivanja radnog vremena.

Stožer apelira građanima Mostara da se ne okupljaju u velim skupinama, da drže fizičku distancu, koriste zaštitne maske u zatvorenom prostoru i javnom gradskom prijevozu, poštuju naputke vezane uz higijenu ruku i dezinfekciju, te da u svakoj prilici, kako kažu, postupaju savjesno i primjereno okolnostima.

“Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je važno jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana”, ističu iz navedenog Stožera.

Službe zaštite i spašavanja Grada Mostara bile su aktivne tijekom cijelog trajanja krize koronavirusa te će također i dalje svakodnevno nastavit pratiti epidemiološku situaciju i po potrebi djelovati, stoji u priopćenju.

Bild.baKomentari

Next Post

Turčin na Viru ubo 29-godišnjaka nožem u leđa pa pokušao pobjeći iz Hrvatske

Pon lip 29 , 2020
Iz zadarske policije u ponedjeljak su priopćili da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim turskim državljaninom s privremenim boravkom u Njemačkoj zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju.