Tegeltija poručio: Vijeće ministara će osigurati sredstva za lokalne izbore

Foto: Avaz.ba

Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija rekao je danas da ova institucija ima mogućnost donijeti odluku o osiguravanju sredstava za izbore, čak i u privremenom financiranju.

Pozivam Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH da nastavi s pripremom lokalnih izbora, a da pitanje financiranja ostavi Vijeću ministara – rekao je Tegeltija na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH odgovarajući na pitanje zastupnica Sanje Vulić (SNSD) kad će biti dostupna sredstva za lokalne izbore, koji su raspisani za listopad, prenosi Srna.

Vulić je tijekom diskusije tvrdila da nova predsjednica SIPA -a BiH Vanja Bjelica-Prutina “ucjenjuje Parlament BiH i Vijeće ministara BiH, kao i sve građane”.

Danas sam saznala da je ona i snaha jednog od kolega iz SDA. Pretežno kad snahe dođu u neku novu obitelj, trude se biti poslušne pa barem joj objasnite da nema pravo da ucjenjuje BiH imajući u vidu da je 90 posto općina i gradova osiguralo sredstva za izbore, a sredstva koja treba osigurati Vijeće ministara, bit će dostupna pa gospođa nema razlog da se tako bahato ponaša – kaže Vulić.

Bild.baKomentari

Next Post

Velika potraga u Banja Luci: Ubojica Slaviše Ćuluma pobjegao na motociklu?

Pet svi 15 , 2020
Nakon ubojstva, ubojica je pobjegao, a policija je blokirala cijeli kraj, kao i izlaze iz grada.