Tomislav Ćorić komentirao je izlazne ankete

Izvor: Dnevnik.hr

Foto: Nova TV

Prema rezultatima izlaznih anketa, HDZ osvaja 61 mandat, jednako kao i prije 4 godine. 

Tomislav Ćorić komentirao je izlazne ankete:

“Zadovoljni smo rezultatima. Zahvaljujem se svima koji su nam dali povjerenje. Izlazne ankete zovu na optimizam HDZ-a, no čekat ćemo rezultate i vidjet ćemo u kojem smjeru će to ići”. 

Na pitanje treba li predsjednik Milanović odmah dati mandat relativnom pobjedniku, Ćorić kaže: “HDZ je učinio veliki iskorak u posljednje 4 godine. Naša kampanja bila je afirmativna. Nadamo se da će rezultirati ići u ovom smjeru. Relativni pobjednik je onaj koji zaslužuje povjerenje za sastavljanje Vlade i vjerujemo da će se ići u tom smjeru”, napomenuo je. 

HDZ je odlično prošao u Slavoniji, a Ćorić otkriva jesu li se nadali ovakvom rezultatu. “HDZ je kreirao projekt za Slavoniji. Škoro ima svoje biračko tijelo, to nije mali broj, ali naša politika je prepoznata u Slavoniji”, kazao je. 

“Moramo anticipirati postojanje novih političkih opcija”, dodaje. Na pitanje o koalicijama i s kim će razgovarati, s Domovinskim pokretom ili Mostom, odgovara: “Ne bih u to sad ulazio. Odluka je na stranačkim tijelima i prije svega na predsjedništvu stranke, ali pričekajmo rezultate”, kazao je. 

Bild.baKomentari

Next Post

Gašparević za BHRT: Tko god da formira vlast, nastavit će se tražiti ravnopravnost Hrvata u BiH

Ned srp 5 , 2020
Politički analitičar Pejo Gašparević izjavio je za BHRT da su procjene da su ovo bili komplicirani izbori ipak bile prejake. “HDZ i Domovinski pokret mogu ukupno imati 77 poslanika i da sastave vlast. U HDZ-u su zadovoljni sa 61 mandatom, a u Restartu su neugodno iznenađeni sa osvojenih 44 mandata. […]