Ako nekoga zanima, ovako se vrijeđaju bugojanski Hrvati :)

Kako to izgleda u praksi prosudite sami, slušajući dio snimka s posljednje sjednice Vijeća.

Općinsko vijeće Bugojno formirano nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora dosad je održalo pet redovitih sjednica. Sve su održane u istom ozračju, na rubu incidenta, a zasluge za to pripadaju vijećnicima oporbenih stranaka, SDP-a, dvije Nezavisne liste, SBB-a i Naroda i pravde.

SDA je s 11 vijećnika od ukupno 25 s Koalicijom hrvatskih stranaka HDZ BiH i HDZ 1990 koja ima dva vijećnika formirala većinu u Općinskom vijeću Bugojno, a za predsjedatelja je izabran Miroslav Zelić iz HDZ BiH.

Vijećnici oporbenih stranaka ovakvo stanje nikad nisu prihvatili te na krajnje neprimjeren način pokušavaju blokirati rad Vijeća, ne poštujući ni Poslovnik o radu ali ni kućni odgoj. Psovke, uvrede i zvižduci su postali uobičajen način na koji oporbene stranke dolaze do riječi te isključivo svoje izjave plasiraju preko medija čiji su vlasnici članovi obitelji oporbenih stranaka, prije svega Naroda i pravde. O medijskoj nepristranosti suvišno je i govoriti, piše Večernji list BiH.

Video pogledajte OVDJE.

Vrijeđanje i psovke predsjedatelju Vijeća Zeliću, negiranje ustavnog prava na korištenje hrvatskog jezika, povišeni tonovi i stalno korištenje zviždaljke skandalozan su stil rada oporbenih vijećnika u Bugojno rijetko viđen čak i u BiH. Sjednice prate i predstavnici Misije OESS-a koji iako i sami šokirani ponašanjem oporbenih vijećnika, nisu reagirali na njihove neprimjerene istupe i jezik mržnje kojim se koriste.


Na posljednjoj sjednici koja je održana u utorak glavnu riječ vodili su Đemal Bilanović, vijećnik Nezavisne liste koji je koristio zviždaljku, Armin Čusto, vijećnik Naroda i pravde i Adnan Hozić, vijećnik SBB-a.

Prije njih po uvredama i psovkama „proslavio se“ Semedin Omerinović, vijećnik Nezavisne liste koji je jasno poručio kako u BiH nema hrvatskog jezika te da oni koji ga govore trebaju ići u Hrvatsku.

Kako to izgleda u praksi prosudite sami, slušajući dio snimka s posljednje sjednice Vijeća kojeg je objavio portal Bugojno Danas.

Bild.ba

Previous articleFilmoljupci, pripremite kokice, uskoro nam stiže MOFF
Next articleUstavni sud BiH otkrio koga treba stisnuti da bi se pokrenuo slučaj ‘Leutar’
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments