U Armeniji tvrde: Turska je poslala više tisuća boraca za pomoć Azerbajdžanu

Ambasador Armenije u Rusiji izjavio je danas da je Turska poslala oko 4.000 boraca sa sjevera Sirije u Azerbajdžan tijekom sukoba u regiji Nagorno-Karabah, javio je Interfaks.

Ambasador Vardan Toganjan rekao je da ovi borci sudjeluju u okršajima u Nagorno-Karabahu, u regiji kojim upravljaju etnički Armeni, prenijela je agencija RIA.

Armenske i azerbajdžanske snage nastavile su danas okršaje drugi dan zaredom, a dvije strane se međusobno optužuju za upotrebu teške artiljerije. Turska je blizak saveznik Azerbejdžana.

Toganjan je izrazio uvjerenje da OSCE-ova Minska grupa, kojoj predsjedavaju Francuska, Rusija i SAD, treba brzo reagirati zbog situacije u Nagorno-Karabahu.

Bild.baKomentari

Next Post

Smirila se situacija s koronavirusom u BiH

Pon ruj 28 , 2020
U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 684 uzorka, od kojih je 49 pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskoj, Srednjobosanskoj, Hercegovačko-neretvanskoj, Tuzlanskoj, Hercegbosanskoj i županiji Sarajevo. Do sada su testirana ukupno 154.362 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 17.491 osobe. Zaključno s […]