U Francuskoj više od pola milijuna zaraženih

Gotovo 33 milijuna zaraženih je u cijelom svijetu u subotu ujutro, ali i milijun žrtava korona virusa. WHO je jučer upozorio da bi moglo umrijeti dva milijuna ljudi prije otkrića cjepiva.

Broj slučajeva novog koronavirusa u Francuskoj prešao je 500.000, priopćile su u petak vlasti nakon što su zabilježile gotovo rekordan dnevni skok zaraženih.

Ukupan broj slučajeva je 513.034, pokazali su podaci ministarstva zdravstva po kojima je Francuska ušla u skupinu samo 11 zemalja s više od pola milijuna slučajeva. SAD ih ima najviše – 7 milijuna.

Ranije u petak prosvjednici u Marseilleu tražili su od vlade predsjednika Emmanuela Macrona da poništi odluku o zatvaranju barova i restorana u drugom po veličini francuskom gradu, žarištu drugog vala covida-19.

U zadnja dva tjedna Francuska je zabilježila gotovo 150.000 novih slučajeva covida-19, više nego što ih je bilo tijekom dvomjesečne karantene u proljeće kada je zaraženo 132.000 ljudi.

U petak je registrirano 15.797 novih potvrđenih slučajeva, nešto manje od dnevnog rekorda od 16.096 zabilježenog dan ranije.

Broj umrlih od posljedica covida-19 u petak je porastao za 150, utrostručivši dnevne razine prošlog tjedna na 31.661, prenosi Hina.

Bild.baKomentari

Next Post

Policija napad u Parizu tretira kao teroristički čin

Sub ruj 26 , 2020
Policija kao teroristički čin tretira napad izveden u petak blizu bivšeg ureda satiričkog časopisa Charlie Hebdoa u kojem je izbodeno najmanje dvoje ljudi, a koji su islamistički militanti napali prije pet godina. Policija je objavila da je uhićena jedna osoba. Radio Info prenosi da je u pritvoru još jedan osumnjičeni. […]