U Makarskoj sretni jer nema ‘paradajz turista’ iz BiH

Izvor: Slobodna Dalmacija

Makarska

Pune plaže na Makarskoj rivijeri zadnjih dana srpnja nisu nikakvo čudo.

No, usred korona-krize vidjeti domaće i strane goste kako se brčkaju na plažama u Gradcu, Bristu, Zaostrogu uživajući u moru i suncu, ipak je dobar pokazatelj da nije sve tako crno kako se očekivalo na samom početku turističke sezone, kada su plaže u Hrvatskoj bile puste i prazne.

Portal Slobodna Dalmacija piše da su plaže poprilično dobro popunjene i da se u samom Gradcu ovih dana traži mjesto više, prenosi Bild.ba.

Ipak, ističe se kako je ipak manje gostiju te da nema “one tradicionalne masovnosti i vreve kao u mravinjaku”.

Za razliku od lani, vlasnici apartmana ne moraju stavljati ležaljke i ručnike da bi zauzeli mjesto za svoje goste prije nego što dođu jednodnevni kupači iz BiH.

Trenutno mjesta ima za sve pa su plaže baš idealno mjesto za odmor.

– Nažalost, ova korona je donijela i nešto dobro na Makarsku rivijeru. Nema ‘paradajz turista‘, prokomentarali su iznajmljivači soba i apartmana iz Gradca, mjesta gdje je dosadašnjih godina bio najveći “pritisak” vikend-gostiju.

Spomenuti medij dodaje kako nitko od njih ne želi javno to reći, ali “off the record” pričaju da “takvi gosti koje dovoze autobusi na jednodnevne izlete iz čitave Bosne i Hercegovine samo zauzimaju mjesta na plažama, ne troše ništa i iza sebe ostavljaju smeće koje netko mora pokupiti”.

– Nemojte misliti da mi imamo nešto protiv gostiju iz BiH, dapače, svi su dobro došli, ali treba razgraničiti vikendaše i ljude iz BiH na odmoru koji ljetuju sa svojim obiteljima – ističe sugovornik “Slobodne Dalmacije”.

Bild.baKomentari

Next Post

Britanski veleposlanik se baš jako zabrinuo. A tek kad čujete razlog...

Sub kol 1 , 2020
No, imao je sreće.