VIDEO Novo sramoćenje Fadila Novalića: “Da smo htjeli glumiti državu mi bi cjepivo nabavili…”

Premijer Fadil Novalić
Premijer Fadil Novalić

Tijekom svog izlaganja na izvanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH o epidemiološkoj situaciji i restriktivnim mjerama, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, između ostalog, je kazao da bi cjepiva bila nabavljena da su htjeli glumiti državu.

Naime, Novalić je prije te izjave istaknuo da je napravljen rebalans proračuna FBiH kako bi niže razine vlasti mogli servisirati svoje potrebe.

“Iz perioda lockdowna izvukli smo poruke. Sarajevska županija i Tuzlanska dobili su po 100 milijuna granta iz proračuna Federacije za borbu protiv koronavirusa. Ministar Mandić će govoriti o zdravstvenom aspektu. Ali da smo mi htjeli glumiti državu mi bismo cjepivo nabavili u prosincu”, kazao je Novalić.

Ovakva izjava je izazvala negativne reakcije, posebno na društvenim mrežama, pogotovo zbog činjenice da su građani BiH, pogotovo Federacije čekali i još čekaju na cijepljenje dok se trenutno u bolnicama broji veliki broj pacijenata, a svakodnevno porast zaraženih i umrlih uslijed zaraze.

Podsjećamo i to da je Vlada Federacije BiH danas odbila prijedlog Federalnog kriznog štaba da se zbog pogoršane epidemiološke situacije uvedu restriktivnije mjere.

To je podrazumijevalo, između ostalog, zabranu rada ugostiteljskih objekata, skraćivanje rada tržnih centara, kao i produženje policijskog sata. Vlada FBiH je to odbila te odlučila produžiti postojeće mjere na još 14 dana, prenosi Klix.

Bild.ba

Previous articleAlarmantna situacija u BiH: Preko 1700 novozaraženih, 57 preminulih
Next articleŽestoka poruka Grlića-Radmana: Komšić ne može biti sugovornik Zagrebu jer je nametnut mimo volje Hrvata!