Admir Atović je i ranije šokirao; djeci u Banjoj Luci poklonio pokvarene slatkiše

Po njegovom odlasku, odgajatelji su otvorili pakete i ostali šokirani jer su, kako su mediji objavili, utvrdili da je većini proizvoda prošao rok.

Konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović, čiji je poziv na rat preko Twittera uz poklič “Alahu ekber”, prije nekoliko godina privukao je pažnju medija kada je djeci bez roditeljskog staranja u Banjaluci poklonio pakete hrane u kojima je većini proizvoda istekao rok trajanja, prenosi agencija Srna.

Prije šest godina, tadašnji “Pres RS” pisao je da je Atović poklonio djeci pokvarene slatkiše, što su prenosili i drugi mediji.

Prema pisanju tog lista, on je štićenicima Doma za djecu bez roditeljske skrbi”Rada Vranješević” u Banjaluci podijelio 90 paketa hrane u kojima je većini proizvoda istekao rok trajanja.

On je tada u svom službenom automobilu, i u pratnji kamiona punog paketa za djecu, došao u posjetu Domu “Rada Vranješević” i poklonio svakom djetetu po jedan paket s hranom u kojem su se nalazili slatkiši, ali i konzervirano voće i povrće, ksvs i sokovi, pisao je “Pres RS” u lipnju 2015. godine.

Po njegovom odlasku, odgajatelji su otvorili pakete i ostali šokirani jer su, kako su mediji objavili, utvrdili da je većini proizvoda prošao rok.


Tadašnje rukovodstvo Doma “Rada Vranješević” odmah je reagiralo, proveli su redovnu proceduru i paketi su povučeni iz odgojnih grupa, tako da na svu sreću nijedno dijete nije konzumiralo sporne proizvode, ukazao je tada banjalučki list.

Atović je ponovo dospio u žižu javnosti sredinom ovog tjedna kada je objavio tvit u kojem poziva na rat, a završio ga je uz poklič “Alahu ekber” pod kojim su izvođeni teroristički napadi po Europi i svijetu.

Oho, Mladež HDZ-a BiH se aktivirala! Traže žurnu smjenu ratobornog konzula

On je u tvitu naveo gdje sve imaju oružje koje im je potrebno, a riječ je o bošnjačkim mjestima u kojima je u Federaciji BiH smještena namjenska industrija.

“Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse!. Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber”, napisao je Atović na Twitteru, pa kasnije ugasio nalog.

Bild.ba

Previous articlePremijer Federacije u trenerci i s ruksakom: Danas je bio avanturističkog duha
Next articleDvije osobe povrijeđene u sudaru na ulazu u tunel
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments