Ako je istina ovo što govori kineska liječnica koja je pobjegla u SAD, ne piše nam se dobro

Ako je istina ovo što govori kineska liječnica koja je pobjegla u SAD, ne piše nam se dobro

Mlada kineska liječnica Li-Meng Yan pobjegla je iz svoje rodne zemlje pod prijetnjom da će joj se izgubiti svaki trag ukoliko svijetu otkrije da je Covid-19 nastao u kineskom vojnom laboratoriju.

Liječnica Yan (36), čiju su obitelj i prijatelje ispitivali i prijetili im dužnosnici komunističke partije otkako je u travnju napustila domovinu, postala je uzbunjivačica o koronavirusu u SAD gdje krije svoje mjesto boravka kako je kineski dužnosnici ne bi pronašli.

Ona je, kako piše Daily Mail, a prenosi Bild.ba, u prosincu radila kao virolog u laboratoriju Sveučilišta u Hong kongu, inače centru za istraživanje zaraznih bolesti Svjetske zdravstvene organizacije.

Njen šef, profesor Leo Poon, zatražio joj je da istraži tajnoviti skup slučajeva virusa sličnog SARS u kineskom gradu Wuhan. Ovaj profesor bio je jedan od znanstvenika koji su se bavili identifikacijom sekvence genoma epidemije SARS iz 2003. godine.

Ono što je liječnica Yan otkrila bit će ignorirano i dalje potisnuto od strane režima u Pekingu i njegovih medicinskih stručnjaka.

Još početkom siječnja liječnica je, proučavajući obiteljske klastere, saznala da se među slučajevima u Wuhanu virus prenosi sa čovjeka na čovjeka i da su drugi znanstvenici u Kini sekvencirali genom Covid-19.

Znala je već tada da Wuhan ima više slučajeva nego što je kineska vlada prijavljivala i nije povjerovala u tvrdnje Pekinga da je virus stigao sa tržnica morskih plodova, vjerujući da je to namjerna laž.

Ona nije bila jedina među liječnicima koja je željela svijetu priopćiti istinu o koronavirusu.

Osam stručnjaka je 23. siječnja uhićeno zbog upozoravanja na koronu na društvenim mrežama.

Kineske vlasti su ovaj čin prozvale “širenjem prevare”, a zatim je 7. veljače jedan od njih, liječnik Li Venlijang, preminuo.

Tijekom veljače, osjećaj da treba uzbuniti čitav planet obuzeo je ovu mladu liječnicu, jer je virus počeo širenje po svijetu. Klasteri su se najpre pojavili u Lombardiji u Italiji i na jahti “Diamond Princess” u Yokohami.

Kako je broj umrlih naglo počeo rasti, kineska liječnica je shvatila da ima saznanja o globalnoj katastrofi o kojoj njena vlada namjerno šuti.

Sa sve većim strahom da informacije koje ima mogu spasiti mnoge živote, ali i da rezultiraju većim brojem smrtnih slučajeva ukoliko ne budu objavljene, mlada liječnica je odlučila preseliti u SAD.

Bild.ba