Ako se turist zarazi koronom, vlasnik apartmana mora brinuti o njemu dva tjedna

Foto: Tportal

Direktor Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marko Rađa opisao je kako će izgledati procedura u slučaju da se neki turist u Hrvatskoj zarazi koronavirusom.

– Ako neki inozemni turist sa srednjodalmatinskih otoka, ili iz bilo kojeg drugog kraja naše županije, bude imao povišenu temperaturu ili neki drugi simptom koji bi mogao ukazivati na Covid-19 oboljenje, on će doći u ambulantu na Mertojaku. Nakon testiranja i ako se utvrdi da je pozitivan, bit će upućen u apartman u kojemu boravi i u njemu će morati provesti 14 dana u samoizolaciji, kaže u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.-

Tu bi se mogli stvoriti problemi ako vlasnik apartmana ima zabilježene druge goste za iduće tjedne, a u apartmanu ima zaraženog gosta koji mora biti u samoizolaciji.

Vlasnik apartmana gosta koji je u samoizolaciji ne smije izbaciti iz apartmana. Štoviše, mora se brinuti o njemu i o njegovoj obitelji, ako je s njom na ljetovanju. Svi oni moraju biti u samoizolaciji i vlasnik apartmana im mora svaki dan donositi hranu i higijenske potrepštine, koje će ostavljati ispred vrata apartmana. Naravno, ako je gost u Hrvatsku došao osobnim automobilom, postoji mogućnost da on Hrvatsku napusti, kada mu se utvrdi da je pozitivan na koronavirus, kaže Rađa.

Bild.ba


Previous articleMasa vozača u Hercegovini kažnjena zbog zatamnjenih stakala
Next articlePrijavljeno više od 10 tisuća slučajeva u jednom danu