Ako većina bude cijepljena Australija će opet ostati zatvorenih granica?

Australija ove godine možda neće u potpunosti otvoriti svoje međunarodne granice, čak i ako većina stanovništva bude cijepljena protiv Covida-19, izjavio je u ponedjeljak australski zdravstveni dužnosnik, iako ta država trenutno nema ni jedan lokalni slučaj Covida-19.

Australske vlasti također razmatraju potencijalne štetne učinke cjepiva Pfizer nakon što je Norveška izvijestila o nekolicini smrtnih slučajeva starijih ljudi nakon što su primili cjepivo.

“Čak i ako imamo velik dio cijepljene populacije, ne znamo hoće li to spriječiti prijenos virusa”, rekao je dužnosnik.

Australija, koja je upravljala korona krizom bolje od mnogih drugih država kroz ciljana zatvaranja, visoku stopu testiranja i traženja kontakata, izvijestila je u ponedjeljak o nula lokalnih slučajeva koronavirusa.

Država Victoria, koja je domaćin Australian Opena, izvijestila je o četiri pozitivna slučaja kod inozemnih putnika, koji su svi povezani s tenisom, a ukupno ih je bilo devet.


Slučajevi su potaknuli vlasti da tri čarter leta Australian Opena pošalju u tvrdu karantenu, prisiljavajući više od 70 igrača na 14-dnevnu izolaciju u hotelskim sobama, prenosi Hina.

Bild.ba

Previous articleVIDEO Sramotan potez: Messi izgubio živce i udario protivnika
Next articleVIDEO Frankfurt: U zračnoj luci uzvikivao “sve ću vas pobiti, Allahu Akbar”