Andrija Hebrang boluje od raka, kolege mu daju tri mjeseca

Andrija Hebrang
Andrija Hebrang
Andrija Hebrang
Andrija Hebrang

Andrija Hebrang, dugogodišnji HDZ-ovac i nekadašnji ministar zdravstva RH, boluje od opasnog oblika karcinoma, javljaju hrvatski mediji.

Kako je Andrija Hebrang sam potvrdio, kolege mu daju tri mjeseca života.

– Prije manje od godinu dana teško sam obolio od malignog limfoma (op.a. rak limfnog sustava). Liječim se na hematologiji i evo baš sam sada primio prvu kuru terapije – kazao je Hebrang za 24 sata.

Kazao je kako mu garantiraju rok trajanja od tri mjeseca.

– Kada su mi to obznanili rekao sam “pa to je čisti zgoditak” – kazao je.


Bolest s kojom se bori je ozbiljna, no na vrijeme ju je sam otkrio.

– U roku od 72 sata sam si postavio dijagnozu, što vjerujem da je rekord. Sve je počelo umorom i naglim gubitkom kilograma – kazao je.

Hebrang je objasnio da je otišao na ultrazvuk abdomena te da mu je slezena bila povećana. Kako nije bilo začepljenja krvnih žila posumnjao je što bi moglo biti, a nakon vađenja krvi shvatio je da parametri divljaju. Kazao je i da su mu liječnici rekli da je glavni okidač svega stres.

– Mnogi me pitaju da li me strah smrti i kažem im da ne. A znate zašto? Jer sam ispunio sve svoje živote ciljeve. Imam predivnu obitelj, sudjelovao sam u stvaranju Hrvatske, ostvario sam akademsku karijeru i nemam više što za odraditi. Zato se smrti ne bojim. Ja sam vam potpuno miran – kazao je Hebrang.

Bild.ba

Previous articleNove mjere federalnog stožera: Obvezne maske i na otvorenom
Next articleLidija Bačić će vam ovim vrućim fotkama pomoći da zaboravite koronu!