Andrijanić na BHRT-u o Večernji TV Bosne i Hercegovine

Andrijanić na BHRT-u o Večernji TV Bosne i Hercegovine

Večernji list kao tiskovina i BHRT kao televizija pokazuju kako je moguće oduprijeti se žutilu u medijima, kaže u Jutru za sve BHT1 novinar Večernjeg lista u BiH Željko Andrijanić.

Velikoj Večernjakovoj obitelji priključio se i Večernji TV BiH. Tim povodom je u Jutru za sve BHT1 govorio novinar Željko Andrijanić.

– Što se tiče ove ideje, tu najviše možemo zahvaliti dvojici, rekao bih, vizionara. To su glavni urednici Večernjaka u Zagrebu i u BiH – Dražen Klarić i Jozo Pavković… Prije desetak godina, kada sam došao u Večernjak, gledalo se hoće li biti tiraža, rastao je poratal Vecernji.hr u Zagrebu i Vecernji.ba u BiH – govori Andrijanić.

Dovodit ćemo, kaže Andrijanić, mnoge relevantne goste i nećemo prijeći “u žutilo”.

– Imamo veliku podršku našeg partnernskog BHRT-a – kaže Andrijanić koji je spomenuo i generalnog direktora BHRT-a Belemina Karamehmedovića koji je rekao kako se ovim projektom “jača cijela medijska slika u BiH”.

Na upit je li danas moguće bježati od “žutila” i senzacionalizma, Andrijanić ističe kako će biti izazovno oduprijeti se žutilu, ali da “Večernji list kao tiskovina i BHRT kao televizija pokazuju kako je to moguće”.

– Puno puta je BiH, nažalost, tema negativnih vijesti, ali sam osobno stava, a što pokazuju izvješća BHRT-a i Večernjeg lista, da tu ima puno pozitivnih stvari i uspješnih ljudi i vjerujem da će upravo takve stvari izaći na površinu, a ne ono negativno što nas okružuje – rekao je.

Bild.ba