Anthony Davis ostaje u Lakersima za 190 milijuna dolara

Američki 27-godišnji košarkaš Anthony Davis i Los Angeles Lakersi dogovorili su u četvrtak nastavak suradnje koja će centru aktualnih NBA prvaka donijeti zaradu od maksimalnih 190 milijuna američkih dolara u sljedećih pet sezona, objavilo je nekoliko američkim medija.

Davis je zamjenom igrača u Lakerse stigao u srpnju 2019. iz New Orleansa, a nakon što je bio jedan od glavnih protagonista u vraćanju momčadi iz Los Angelesa na NBA tron, odlučio je iskoristiti svoje pravo i raskinuti stari ugovor koji ga je s Lakersima vezao još godinu dana te se kao slobodan igrač našao na tržištu.

No, bilo je prilično izvjesno da će Davis ostati u “zlatno-ljubičastom” dresu, a pogotovo nakon što je LeBron James potpisao novi dvogodišnji ugovor vrijedan 85 milijuna dolara.

Davis je na draftu 2012. bio prvi izbor i prvih je sedam sezona proveo u New Orleansu, prije nego što je u siječnju 2019. zatražio da bude zamijenjen, nadajući se da će to biti učinjeno do zadnjeg roka u veljači. No, Pelicansi su ga zadržali u nadi da će u srpnju potpisati maksimalni ugovor, čija je vrijednost mogla ići do 240 milijuna dolara.

Kad je Davis odbio tu mogućnost, New Orleans je s Lakersima dogovorio razmjenu u kojoj su Pelicansi dobili Brandona Ingrama, Lonza Balla, Josha Harta i tri izbora u prvom krugu NBA drafta.


Igrajući prošle godine u Lakersima Davis je s prosjekom od 26,1 koševa bio deseti strijelac NBA lige, a uz to je imao 9,3 skoka i 3,2 asistencije po utakmici. Davis je bio drugi u izboru za najboljeg obrambenog igrača lige, iza pobjednika Giannisa Antetokounmpa, piše Hina.

U posljednjoj od pet sezona novog ugovora Lakersima (2024./2025.) Davis će zaraditi 43,2 milijuna dolara, ako ne odluči iskoristiti mogućnost prijevremenog raskida i potpisa novog ugovora, kao što je to učinio i sada.

Bild.ba

Previous articleTri bivša američka predsjednika spremni su se cijepiti pred kamerama
Next articleŠiroki Brijeg: U petak konferencija “Društveno-politička realnost i budućnost Bosne i Hercegovine”