Arapi investiraju ogromne pare u Varešu, kupili su 55 hektara zemlje

Na području Općine Vareš gradit će se turističko-rekreativni kompleks, a investitori su iz Sudijske Arabije. Tim povodom u Vladi Zeničko-dobojske županije održan je sastanak s predstavnikom investitora.

S menadžerom kompanije Dar al Arkan Tareqom al Nabulsijem i direktorom operacija kompanije Realengineering Sarajevo Emirom Ferovićem razgovarali su premijer ZDŽ-a po ovlasti Spahija Kozlić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mirsad Hadžić i ministar gospodarstva Zlatko Jelić.

Arapski investitor otkupio je zemljište površine 55 hektara na kojem je planirana izgradnja kompleksa s hotelom, popratnim objektima, rekreacijskim centrima, vilama, biciklističkim stazama, adrenalin parkovima i drugim sadržajima, piše Faktor.


Investitor planira kroz nekoliko faza u idućih 10 godina investirati nekoliko desetaka milijuna eura, a samo u prvoj fazi u izgradnju komunalne infrastrukture uložit će 10 milijuna eura.

Na sastanku je rečeno kako je u tijeku izrada prostorno-planske dokumentacije za navedeno područje. Utvrđeno je da je Vlada ZDŽ-a izvršila sve svoje obveze te da je za izdavanje potrebnih dozvola i početak radova potrebno da prostorno-plansku dokumentaciju usvoji Skupština ZDŽ-a te da Općina Vareš provede neophodne administrativne procedure.

Predstavnici Vlade dali su punu podršku realizaciji ovog projekta, potvrđujući posvećenost institucija ove županije stvaranju uvjeta za privlačenje investicija u svim oblastima.

Bild.ba

Previous articleSjećate se kako je Macan izvrijeđao Krišto i izjurio iz “Otvorenog”? Slučaj je dobio sudski epilog…
Next articleKomšić i Džaferović: Ako ne reagira međunarodna zajedica, reagirat će državne snage, i to pod svaku cijenu
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments