Beroš potvrdio: Koronavirus ušao u splitsku bolnicu, pozitivno pet djelatnika

Vili Beroš | FOTO: Jutarnji list

Građani su se zaželjeli međusobnog druženja i šetnje u prirodi pa je ekipa Dnevnika Nove TV provjerila ima li gužve na zagrebačkom Jarunu. Naime, ljudi su jedva dočekali izaći iz svojih kuća i međusobno se družiti.

Liste čekanja kod liječnika i prije su bile problem. Sada ih je većina zbog koronavirusa stavljena na čekanje. Što će se događati po tom pitanju i kako će se rješavati zaostaci, objasnio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Kako je rekao, izgleda da smo mi u ovom trenutku, zahvaljujući mjerama i svijesti građana, na neki način zauzdali virus.

Naravno da oprezni moramo biti i dalje, ali to nam je omogućilo da razmišljamo o reaktivaciji zdravstvenog sustava. Svjedočimo o tome da on nije u ovom trenutku znatnije opterećen bolesnicima koji su Covid-19 pozitivni. Stoga u drugoj fazi sektorske politike dolazi do reaktivacije zdravstvenog sustava i jedna od stvari koje ćemo rješavati su liste čekanja. Njih ćemo evaluirati, za to postoje timovi na svakom od radilišta koji se bave određenom problematikom te će se zvati pacijente, kazao je Beroš.

Virus ušao u splitski KBC


Pet djelatnika je pozitivno, s blažom kliničkom slikom kod nekih od njih. Prema njima je izvršeno epidemiološko postupanje i isto tako, devetero bolesnika s kojima su te sestre bile u kontaktu su u izolaciji. Testirani su i negativni, objasnio je Beroš.

Navodi da je u tijeku daljnje epidemiološko postupanje.

I ono što od početka radimo – uzimanje epidemiološke anamneze statusa i postupanje prema svima koji su bili u kontaktu s djelatnicima koji su Covid pozitivni, rekao je Beroš za Dnevnik Nove TV.

Bild.ba

Previous articleCristiano Ronaldo postavio uvjet: Ne vraćam se u Juventus dok…
Next articleLivnjaci pokazali kako izgleda šišanje na crno