Biden se obratio Putinu: “Gospodine, dobro me čujte – svaki centimetar”

"Amerika i njezini saveznici su potpuno spremni braniti svaki centimetar NATO-ova teritorija", rekao je.

Izvor: EPA

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u petak da se Sjedinjene Države i njihovi saveznici neće dati “zastrašiti” od ruskog predsjednika Vladimira Putina, obećavši da će NATO braniti “svaki centimetar” svog teritorija.”Amerika i njezini saveznici neće se dati zastrašiti”, a Vladimir Putin “nas neće prestrašiti”, rekao je u govoru u Bijeloj kući.

Joe Biden se zatim izravno obratio ruskom predsjedniku i uperivši prst u kameru upozorio ga da ne napada NATO-ov teritorij.

“Amerika i njezini saveznici su potpuno spremni braniti svaki centimetar NATO-ova teritorija”, rekao je.

“Gospodine Putin, dobro čujte što vam kažem: svaki centimetar”.

Američki predsjednik se obratio nedugo pošto je Putin službeno proglasio aneksiju četiriju ukrajinskih oblasti i na svečanom koncertu na Crvenom trgu u Moskvi obećao da će Rusija pobijediti u sukobu s Ukrajinom.


Ruski predsjednik i drugi čelnici zemlje zaprijetili su više puta da će upotrijebiti nuklearno oružje kako bi obranili anektirana područja.

Biden je rekao da svečanost koja je trebala pokazati Putinovu snagu zapravo pokazuje “da je u problemu”.

Spomenuvši 12 milijardi nove pomoći Ukrajini koju je izglasao američki Kongres, predsjednik je najavio da će “nastaviti slati vojnu opremu” toj zemlji “kako bi se mogla braniti”.

Ujedno je najavio da će poslati podmorsku opremu na mjesto eksplozije plinovoda Sjeverni tok 1 i 2 “kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo” ocijenivši to “namjernom sabotažom”.

“Surađivat ćemo s našim saveznicima kako bismo to potpuno rasvijetlili”, rekao je Biden. “Već sam počeo pomagati našim saveznicima u povećanju zaštite te važne infrastrukture”, dodao je.

SOURCEHINA
Previous articleU Ukrajini poginuo vojnik koji je nosio grb RBiH
Next articleHrvat ostavio susjedu poruku i 100 kuna te postao hit na internetu: Ovo je za duševne boli ili čistača
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments