Bizarna tragedija: Nestalo im alkohola pa pili dezinficijens, sedam osoba preminulo

Bizarna tragedija: Nestalo im alkohola pa pili dezinficijens, sedam osoba preminulo

Zabava u selu Tomtor u Yukatiji, Rusija, otišla je u neželjenom smjeru nakon što je sedmero umrlo, a još dvoje je u komi na odjelu za intenzivnu njegu.

Nakon što im je ponestalo alkohola, deveteročlana skupina odlučila je popiti dezinficijens za ruke. Vijest o partiju koji se održao u četvrtak proširila se u kratkom vremenu i šokirala svijet, pišu 24sata. 

Preminula je žena u dobi od 41 godine i dva muškarca u dobi od 27 i 59 godina. Šest drugih odmah je prebačeno zrakoplovom u glavni grad regije Jakutsk gdje su hospitalizirani. U petak su umrla još tri muškarca, u dobi od 28, 32 i 69 godina, a u subotu je zabilježena još jedna preminula osoba. 

“Registrirano je devet slučajeva trovanja sredstvima za dezinfekciju, uključujući sedam smrtnih slučajeva”, rekao je federalni nadznornik javnog zdravstva. 

Pokrenuta je istraga, a za sada je poznato kako je skupina popila sredstvo za dezinfekciju koje sadrži 69 posto metanola. Zdravstveni službenici upozorili su mještane da ne piju antiseptik za ruke jer je otrovan za ljudsko tijelo. 

Bild.ba