Boeing 777 prinudno sletio zbog kvara na motoru

Boeing 777 prinudno sletio zbog kvara na motoru

Ruski mediji javili su da je Boeing 777 prinudnio sletio u Moskvu u ranim jutarnjim satima u petak nakon što je pilot izvijestio o problemu s motorom.

Novinska agencija Interfax navela je riječi anonimnog izvora da je zrakoplov na letu iz Hong Konga prema Madridu javio o kvaru na jednom od kontrolnih kanala lijevog motora i zatražio je prinudno slijetanje na moskovsku zračnu luku Šeremetjevo.

Zrakoplov je sletio sigurno i nitko nije ozlijeđen, navodi agencija.

Honkonška agencija za civilno zrakoplovstvo identificirala je zrakoplov kao B777-300ER, kojim upravlja ruska državna zrakoplovna kompanija Rosiya Airlines za prijevoz roba.

Agencija je priopćila da u zrakoplovu nije bilo putnika.

U ovom je mjesecu Boeing 777 kojim je upravljala zrakoplovna kompanija United Airlines prinudno sletio u Denveru nakon što se jedan od njegovih motora raznio u komade, izbacujući velike dijelove olupine koji su pali na gradske kvartove i sportske terene.

Istraga je usmjerena na lopaticu ventilatora za koju se činilo da je oslabljena od istošenja, što podsjeća na fatalni kvar na drugom takvom zrakoplovu u 2018. godini.

Nesreća je natjerala vlasti da prizemlje modele Boeing 777 koji koriste taj motor, Pratt & Whitney 4000-112.

Honkonška agencija za civilno zrakoplovstvo priopćila je da zrakoplov koji je danas prinudno sletio u Moskvu nije bio opremljen motorom Pratt & Whitney, prenosi AP.

Fena