Boje se bijega pa u zatvor šalju lika iz BiH koji je krivotvorio PCR testove

bijega

Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti od bijega i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Nakon višemjesečnog bijega, slobode je lišen Mihajlo Pavlović (2001.) iz Banja Luke, koji se sumnjiči za krivotvorenje novca, različitih dokumenata i PCR testova.

Osumnjičeni je bio u bijegu nakon akcije MUP-a RS u kojoj su u Banjoj Luci kod dvojice osumnjičenih pronađene krivotvorene novčanice, dokumenti raznih namjena, kao i krivotvoreni PCR testovi, kojima se ugrožava zdravstvena sigurnost građana.

U međuvremenu je postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju uputio prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog Pavlovića, koga su uhitili policijski djelatnici MUP-a RS – Jedinice za intervencije Banja Luka.

Pavlović je obuhvaćen istragom Tužiteljstva BiH i MUP-a RS, koja se odnosi na dvojicu osumnjičenih s područja Banja Luke, koji se terete da su u stanu na području Banja Luke, nabavili tehničku opremu te vršili krivotvorenje novčanica valute KM, dokumentacije za kredite, dokumenata različite namjene, kao i PCR testova za COVID-19, potrebnih za boravak, putovanja i kretanje, čime se prouzrokovala velika opasnost za zdravlje i sigurnost građana.


Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela – krivotvorenje novca i krivotvorenje isprave.

Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti od bijega i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Nakon upućenog prijedloga, Sud BiH odredio je pritvor osumnjičenom, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH, prenosi Fena.

Bild.ba

Previous articleVIDEO Nesvakidašnja nesreća na Hvaru: Kamion završio u moru
Next articleKomemoracija Anđelku Zeleniki sutra u Mostaru