BOJE SE ZARAZE U egipatskim selima ne žele pokapati žrtve koronavirusa

Foto: Ilustracija/EPA
Foto: Ilustracija/EPA

Stanovnici dvaju egipatskih sela danas su zbog straha od zaraze zaustavili pokop liječnice koja je preminula od koronavirusa, što je posljednji u nizu takvih incidenata u toj državi, prenose egipatski mediji.

Tijelo 64-godišnje liječnice koja je preminula u bolničkoj karanteni prvo je odneseno u selo njezinog supruga u provinciji Dakalija na delti Nila, što je pokrenulo ulične prosvjede, prenose novine al-Masri al-Jum.

Prosvjednici su tražili da se žena pokopa u svom selu, koje je u istoj provinciji, prenosi Hina.

Lokalno stanovništvo ne želi pogrebe u svojim selima

No kad je vozilo hitne pomoći prevezlo tijelo u drugo selo, skupina lokalnih stanovnika ga je blokirala, također strahujući da će se pokapanjem proširiti zaraza.


Lokalne snage sigurnosti i zdravstveni radnici neuspješno su pokušali smiriti bijesne stanovnike, objasnivši kako pokapanje ne predstavlja rizik za njih, pišu novine al-Jum al-Saba. Spor traje jer se stanovnici i dalje protive pogrebu, dodaju novine.

U Egiptu su do sada prijavljena 1794 slučaja zaraze, a 135 ljudi je umrlo od koronavirusa

Egipatski mediji posljednjih dana pišu o odgodama ispraćaja žrtava koronavirusa u raznim dijelovima zemlje zbog protivljenja lokalnog stanovništva.

Ta islamska zemlja zasad broji 1794 slučaja zaraze, sa 135 smrtnih ishoda.

Previous articleHRVATSKA Novozaraženih koronavirusom 39, nema novih smrtnih slučajeva
Next articleČović: Trebat će nam par milijardi eura da bismo odgovorili na sve izazove; pojasnio kako će se dijeliti novci MMF-a