Bošnjačka redateljica: Neće vam povorka ponosa odnijeti djecu u “pedere”, meni nitko ne treba vraćati dugu

Mrak je u onima što ne podnose ni mene u burkiniju na Panonici, ni Lejlu u duginim bojama u Sarajevu, napisala je Latić-Hulusić

Nejra Latić-Hulusić (Foto: Screenshot)

Bh. redateljica i aktivistica Nejra Latić-Hulusić oglasila se na svom Facebook profilu povodom treće bh. povorke ponosa, koja se jučer održala u Sarajevu, kao i jučerašnjeg kontraskupa “Dan tradicionalne/normalne obitelji”.

– Ne znam. Meni ne treba ni stranka ni čopor ni manjina ni većina da me vodi kroz prolaznost dunjaluka. Ako nekoga volim, volim, ako ne volim ne volim, suštinski se oslanjam na one izbore na tom putu koji mi ne tište dušu kasnije. Ja ću sa sobom nositi svoje odluke, osjećanja i preuzeti odgovornost na Onom svijetu jer nisam mrzila ili sam voljela nekoga jer je samo insan – piše Latić-Hulusić.

Dodaje da njoj nitko “ne treba vraćati dugu” jer joj je nitko nije ni uzeo.

– Vazda mi sjaji iz nekih insana jednako kao što umjesto nekih ljudi vidim samo beskrajni mrak. Mrak je u onima što ne podnose ni mene u burkiniju na Panonici, ni Lejlu u duginim bojama u Sarajevu, ni nikabe ni minjake. Mrak podnosi samo istovjetni mrak i samo svoju mrku sliku u ogledalu. (Zato sam zahvalna Salko Zildžić koji je prvi politički subjekt koji se javno oglasio protiv mog istjerivanja s javne površine i ponudio svoje borilačke vještine u zaštitu moje časti i, ako se treba tući, Salko samo zovi – nisam od kakve fajde ali da se zna na čijoj sam strani i da ti nisam zaboravila) – piše dalje.

Ističe da su “mračna i bolna srca onih koji u ezanima čuju indoktrinaciju”, kao i onih koji, kako navodi, misle da će im treća BH. povorka ponosa: “Obiteljsko okupljanje” odnijeti djecu u “pedere”.


– Ali, što vam ja mogu. Tako ste se sami zapečatili kao brendirane boce  čepovima ljudskih i prolaznih brendova. Kroz vas ništa osim prdeža vlastitog ne prolazi – napisala je Nejra Latić-Hulusić.

SOURCEBild.ba
Previous articleEkonomist objavio graf: Ovako smo popunjavali Njemačku
Next articleOvako je CIA pisala 1994.: Bošnjaci protiv ravnopravnosti Hrvata u Federaciji, žele zadržati muslimansku prevlast
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments