Brazilski predsjednik: WHO potiče djecu na bludne radnje

Brazilski predsjednik: WHO potiče djecu na bludne radnje

Jair Bolsonaro

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro je rekao da Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) potiče homoseksualnost i masturbaciju među djecom.

Bolsonaro je pitao je li ovo WHO čiji savjet o koronavirusu neki žele da slijedim, a u nastavku je napisao navode koji kruže društvenim mrežama o preporukama WHO-a u vezi sa seksualnim odgojem.

Bolsonarov savjetnik Arthur Weintraub slično se oglasio na Twitteru.

Za djecu do četiri godine: Zadovoljstvo i uživanje dok se dodiruju, masturbacija. Za djecu od četiri do šest godina: Osjećaj rodnog identiteta, masturbacija, istospolni odnosi. Od devet do 12 godina: Prvo seksualno iskustvo.

Ove informacije se nalaze u vodiču “Standardi seksualnog obrazovanja u Europi”, prenosi Bljesak.info, koji je objavio Njemački savezni centar za zdravstveno obrazovanje i europski ured WHO-a.

Navedene “preporuke” nisu u fokusu vodiča koji objašnjava da djeca otkrivaju svoje tijelo u najranijim godinama i da su takva ponašanja normalna.

Izdavači zapravo u knjizi ne pozivaju niti ohrabruju ponašanje o kojem je pisao Bolsonaro.

On je i ranije imao sukobe sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, a njihove savjete o socijalnoj distanci i drugim mjerama protiv koronavirusa je u više navrata dovodio u pitanje.

Bild.ba