Britanija ode “pod ključ”

Velika Britanije se nalazi pred novim lock downom. Ovo zatvaranje, će početi 5. studenog, najavio je britanski premijer Boris Johnson.

– Ako se slomi nacionalni zdravstveni sustav to bi bila moralna katastrofa. Morali bismo birati koji će pacijenti živjeti, a koji ne. Stoga vas molim da od četvrtka ostanete kod kuće. Moramo poduzeti nešto jer nemamo alternative, tvrdi Johnson.

Prema najavi BBC-ja, novo zatvaranje trajaće mjesec dana. Bit će zatvorene sve prodavnice, osim onih s prehrambenim proizvodima. No, zanimljivo je da će škole i fakulteti raditi.

– Postoje i izuzeci, kada će ljudima biti dozvoljeno kretanje, a to su odlazak u školu ili na fakultet, posao ako ne mogu raditi od kuće, vježbanje i rekreacija na otvorenom, medicinski razlozi, kupovina osnovnih namirnica i briga za druge, naglasio je Johnson.

Lock sown bi trebao trajati do 2. prosinca.

Bild.baKomentari

Next Post

Novi potres u Zagrebu: 'Da nisam dobila notifikaciju…'

Ned stu 1 , 2020
Novi potres u Zagrebu osjetio se danas. Doduše, po izvještaju hrvatskih medija, bio je nešto slabijeg intenziteta i nije bio razoran. Epicentar je bio na dubini od jedan kilometar, 11 kilometara sjeverozapadno od Zagreba, javio je EMSC. Potres je bio 1.2 po Rihteru, prenosi Direktno. Bild.ba
Novi potres u Zagrebu