Britanski agent tvrdi: Koronavirus je ‘pobjegao’ iz labaratorija i nije prirodno evoluirao

Izvor: Fena

Foto: EPA

Bivši čelnik britanske obavještajne agencije MI6 rekao je da vjeruje da je pandemija koronavirusa možda “nesretnim slučajem izazvana” nakon što je virus pobjegao iz kineskog laboratorija.

Sir Richard Dearlove citirao je “važnu” novu studiju britanskih i norveških istraživača za koju misli da bi mogli “promijeniti način na koji se razgovara o ovom pitanju.”

Istraživači tvrde da su otkrili dokaze koji upućuju na to da su ključni elementi “ubačeni” u genetsku sekvencu virusa i da on nije prirodno evoluirao, što je tvrdnja koja je osporena u skoro svakoj studiji.

Studija je odbijena od različitih časopisa i nekoliko je puta prepravljena kako bi se uklonile optužujuće tvrdnje o Kini prije nego što je objavljena u Quarterly Review of Biophysics Discovery, prema pisanju The Telegrapha.

Prvobitni koautor John Fredrik Moxnes, glavni naučni savjetnik norveške vojske, navodno je zatražio da njegovo ime bude uklonjeno.

U Velikoj Britaniji, ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da vlada nije vidjela “nikakve dokaze” koji bi sugerirali da virus potiče iz laboratorija.

Bild.baKomentari

Next Post

Rad zdravstvenih ustanova u HBŽ-u uz striktne epidemiološke mjere

Čet lip 4 , 2020
I dalje je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i na otvorenom ukoliko na određenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba.