Broj umrlih u ovoj državi premašio 40 tisuća

Ilustracija
Ilustracija

Broj umrlih od korona virusa u Meksiku premašio je 40.000, objavilo je u utorak meksičko ministarstvo zdravstva.

Broj umrlih od korona virusa u Meksiku premašio je 40.000, objavilo je u utorak meksičko ministarstvo zdravstva.

“Broj umrlih: 40.400”, navodi ministarstvo izvješćujući o razvoju zaraze i objavljujući da ima 910 novih slučajeva koji su registrirani u zadnja 24 sata. Prvi slučaj zaraze korona virusom u Meksiku registriran je 28. veljače.

Broj potvrđenih slučajeva zaraze iznosio je u ponedjeljak 349.396, a u utorak 356.255 te je u zadnja 24 sata registrirano 6859 novih slučajeva zaraze.

Meksiko, sa svojih 127 milijuna stanovnika, druga je zemlja po broju umrlih u Latinskoj Americi, iza Brazila, koji broji 80.000 umrlih. Također je četvrta zemlja u svijetu po broju umrlih, iza Sjedinjenih Država, Brazila i Velike Britanije.


Ovoga tjedna predsjednik Manuel Lopez Obrador obećao je poboljšati zdravstvene norme u zemlji kako bi se pomoglo borbi s virusom.

On se obećao zauzeti za osobe koje su posebno ranjive u slučaju zaraze korona virusom, posebno za one koji boluju od “bolesti povezanih s glađu i siromaštvom”, lansirajući “stalnu kampanju” koja bi promicala jačanje zdravog načina života uz liječenje visokog tlaka, dijabetesa i gojaznosti.

Epicentar virusa je meksička prijestolnica, u kojoj je u utorak zabilježen 64.431 potvrđeni slučaj zaraze i 8354 umrlih.

Bild.ba

Previous articleKrvavi sprovod, čak 14 osoba ranjeno u pucnjavi
Next articleU tragičnoj nesreći poginuo motociklist