Bukvarević pozitivan na koronavirus, stabilnog je zdravstvenog stanja

Bukvarević pozitivan na koronavirus, stabilnog je zdravstvenog stanja

Foto: FENA

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević je nakon ponovnog testiranja pozitivan na koronavirus, ali je stabilnog zdravstvenog stanja.

Ministar Bukvarević je prvo testiranje obavio na UKC Tuzla 11. srpnja ove godine, odmah po saznanju da je jedna zaposlenica Federalnog ministarstva pozitivna na koronavirus.

-Taj nalaz je bio negativan, ali je zbog kontakta s premijerom FBiH Fadilom Novalićem na trećem danu ‘Marša mira’ upriličenom povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici, ministar bio u samoizolaciji. Sedam dana nakon prvog nalaza ministar je osjetio blage simptome u vidu povišene tjelesne temperature i kašlja, nakon čega je nalaz ponovljen i ustanovljeno da je pozitivan na Covid 19 – priopćeno je iz ureda ministra Bukvarevića.

Kako se navodi, trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja, urađene su sve pretrage koje su u ovakvim situacijama potrebne te se nalazi, prema preporukama liječnika, a na osnovu cjelokupne kliničke slike, na klinici Podhrastovi u Sarajevu.

U stalnom je kontaktu sa suradnicima telefonskim putem i nema drugih simptoma, priopćeno je.

Bild.ba