Capak: Online nastava u ovom trenutku ne dolazi u obzir

Capak: Online nastava u ovom trenutku ne dolazi u obzir

Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član Nacionalnog stožera civilne zaštite Krunoslav Capak komentirao je epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj u razgovoru za Novu TV.

“Mi smo uzeli strategiju da kontinuirano razgovaramo o mjerama. Ako uočimo izvor ili žarišta, odmah reagiramo i Nacionalni stožer donosi mjere, ali lokalni stožeri donose strože mjere na svojoj lokaciji ako je potrebno”, rekao je Capak.

Ustvrdio je kako mjerama nije pokriven sport, baš kao ni škole.

“O online nastavi ne odlučuje Stožer”

“Ako bude potrebe, o tome se razgovara s odgovarajućim resorima”, rekao Capak pa dodao kako su u Stožeru protiv zatvaranja škola, osim ako nije prijeka potreba.

“To je stav i povjerenstva koje vode ministar Fuchs i moja zamjenica. Online nastava u ovom trenutku ne dolazi u obzir, možda za srednje škole ili dijelove škola, ali o tome ne odlučuje Nacionalni stožer”, rekao je Capak.

O samoizolaciji od 10 dana

“Već smo skratili vrijeme samoizolacije na 10 dana, oni koji nemaju simptome mogu izaći i mogu na radno mjesto. Mislimo da je trenutno vrijeme izolacije dobro balansirano s ovih 10 dana, kad 99 posto nije zarazno, deseti dan može na radno mjesto, a to nam je važno za, recimo, zdravstvene djelatnike. Za one koji su 7 dana pod simptomima to treba biti spoj kliničke slike i PCR testa”, rekao je Capak.

Bild.ba