Čapljina opet miriše na kekse, vafle i štrudlice: Svečano otvorena tvornica koja će oživjeti Hercegovinu, ali i bh. gospodarstvo

Službeno je u rad puštena čapljinska ''Lasta'', tvornica keksa i vafla po kojoj je Čapljina više od pola stoljeća bila poznata širom svijeta.

Izvor: Bljesak.info

Današnji dan zasigurno će biti zlatnim slovima upisan u povijest čapljinskog, ali i bosanskohercegovačkog gospodarstva.

Službeno je u rad puštena čapljinska ”Lasta”, tvornica keksa i vafla po kojoj je Čapljina više od pola stoljeća bila poznata širom svijeta.

“Čapljina miriše na Lastu”, ponosno je kazao gradonačelnik Grada Čapljine Smiljan Vidić na otvorenju tvornice koja bi ponovno trebala oživjeti njegov grad.

Naime, Vidić je podsjetio na nekadašnju važnost čapljinske Laste te njezino prvotno otvaranje.

“To je bio naravno velik događaj za Čapljinu. Međutim, ovaj današnji stavio bih na višu razinu. Nažalost, prije par godina svjedočili smo gašenju Laste i mi kao lokalna vlast smo puno toga napravili da se ti ljudi zbrinu. Međutim, ovo što se danas događa je zbilja velika stvar, jedna velika investicija našeg poznatog poduzetnika”, istaknuo je Vidić.


Izvor: Bljesak.info

Tvornicu je prije dvije godine, dok je bila u stečaju, kupio Petar Ćorluka, nakon čega je uslijedio procvat – od rekonstrukcije cijele tvornice i prostora oko nje, do zapošljavanja osoblja u dvije smjene, pa sve do puštanja poznatih keksića na police.

Vlasnik tvornice Petar Ćorluka s ulaganjima od 20 milijuna eura oživio je nekadašnjeg privrednog giganta na jugu zemlje, a u planu ima širenje proizvodnje, ali i tržišta.

”U BiH su već zapaženi rezultati u prodaji i proizvodnji. Širit ćemo proizvodnju, širit ćemo tržišta. Sada su nam cilj susjedna tržišta, a širit ćemo se što dalje i više možemo”, kazao je.

Čapljinke i Čapljinci doslovno su sa polica razgrabili štrudlu sa smokvom, lindžu i druge slastice koje su ponovno simbol Čapljine.

Zbog velikog značaja koji ”Lasta” ima za gospodarstvo Čapljine, ali i cijele BiH, Petar Ćorluka upriličio je danas svečano otvaranje tvornice na kojemu se okupio veliki broj uzvanika iz svih sfera.

Svi oni zajedno su nazdravili za jedno novo doba ”Laste”, koja, kako i sami kažu, ponovno leti ”Na krilima dobrog”. –

SOURCEBljesak.info
Previous articleMornari koji su našli tijelo u Beogradu: Vjerojatno je bilo zakačeno ispod mosta
Next articleIvan Skoko: Dramski studio mladih HNK Mostar mjesto je stvaranja, kreativnosti i slobode
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments