Čavara o Danu državnosti

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara je u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine, kazao je kako se 25. studenog prisjeća povijesnog događaja i utvrđivanja temelja državnosti Bosne i Hercegovine, kao zajednice ravnopravnih naroda, Srba, Bošnjaka, Hrvata i svih njenih građana.

Podsjetio je da je usvajanjem Rezolucije na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić-Gradu izražena je odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, ‘koja nije ni srpska ni hrvatska ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska, bude zbratimljena Bosna i Hercegovina u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost i jednakost svih Srba, Muslimana i Hrvata’.

– Stoga, neka ovaj dan svima u BiH bude nadahnuće za daljnju borbu za punu ravnopravnost i jednakost svih konstitutivnih naroda, jer Bosna i Hercegovina je zajednička domovina svih nas. Nastavimo graditi demokratsku i naprednu BiH, buduću članicu Europske unije, u kojoj će konstitutivni narodi imati jednaka prava i sigurnu budućnost – kazao je čavara, priopćeno je iz Kabineta predsjednika Federacije BiH.

Bild.ba

Previous articleZvornik: Optužena da je sjekirom ubila majku
Next articleU Sjevernoj Makedniji novih 1.039 slučajeva, preminulo 15 osoba